elo 12, 2020

Vuokralaisen markkinat

Vuokranantaja: Nyt malttia vuokrahinnoitteluun – näin varmistat pitkän ja tasaisen vuokratuoton vaikka vuokralaisella on varaa valita

Koronakriisi on aiheuttanut vuokramarkkinoille erikoisen tilanteen. Lähtökohtaisesti kriisi lisää vuokra-asumisen kysyntää eikä markkinoiden tarjonnassa ole tapahtunut suuria muutoksia. Silti vuokraus monella paikkakunnalla on hidastunut ja hieman yllättävilläkin alueilla on syntynyt vuokralaisen markkinat. Vuokranantajalla ei ole kuitenkaan syytä paniikkiin, sillä juuri tässä tilanteessa maltillisella vuokrahinnoittelulla voi välttää tyhjiä kuukausia. Oikein laadittu vuokrasopimuspohja mahdollistaa kuitenkin vuokran vuosittaisen tarkistuksen.

Keväällä kriisien alkaessa näytti siltä, että edes Uudenmaan rajan sulkeminen ei hidastanut vuokraamista. Mitä tapahtui? Ensin markkinoita kuumensivat Airbnb’n kaltaisessa lyhytvuokrauksessa pidettyjen asuntojen vapautuminen normaaliin tarjontaan ja vuosittainen kesälle osuva tarjonnan lisääntyminen. Aiempina vuosina esimerkiksi opiskelijat ovat saaneet juhannukseen mennessä tietää opiskelupaikkansa, mutta nyt tieto tuli vasta myöhemmin. Tällä hetkellä moni miettiikin, muuttaako uudelle paikkakunnalle lainkaan vai suorittaako syksyn opintonsa etänä. Lisäksi kun vaihto-opiskelijoita ei tulekaan alkavalle lukukaudelle niin opiskelijoiden vuokra-asuntojen kysyntä vapailta markkinoilta on hiipunut lähes kokonaan.

Opiskelijoiden muuttoliikenne on taannut vuokranantajan markkinat

Tänä vuonna opiskelijoiden markkinoille tuoman paineen puute ja tietyissä kaupungeissa uudiskohteiden valtava määrä voivat pakottaa jäädyttämään korotukset tai jopa hieman tinkimään vuokratulosta, jotta asunto ei jäisi vuokraamatta alkusyksyksi. Vuokranantaja on omistaessaan korkeakoulukaupungeissa loistosijainnilla sijaitsevan vuokra-asunnon voinut tottua vuosittain valitsemaan kaupungin parhaat vuokaralaiset ja jopa korottamana vuokraansa. Tällä hetkellä maltti vuokrahinnoittelussa ja sitä kautta saavutettu parempi vuokrausaste voivat kuitenkin johtaa fiksun vuokranantajan kannalta parempaan vuosituottoon.

Vuokrasopimuksen laatimisessa kannattaa käyttää asiantuntijan apua, jos esimerkiksi vuokran tarkistuspykälän käyttö tai irtisanomisajan määrittäminen ei ole täysin tuttua puuhaa. Dwellet tarjoaa omille asiakkailleen lakimiehen kanssa laaditun vuokrasopimuspohjan, jota päivitämme jatkuvasti esimerkiksi lainsäädännön muuttuessa. Myös Suomen Vuokranantajat ry. tarjoaa ammattitaitoista neuvontaa ja kattavat sopimuspohjat jäsentensä käyttöön.

Ole fiksu – ota yhteyttä

Jos epäröit vuokratason kanssa, ota yhteyttä asiakaspalvelumme asiantuntijoihin, niin varmistetaan yhdessä juuri sinun kohteellesi kestävä vuokrataso. Tavoitat meidät puhelimitse 040 015 7732 tai sähköpostilla info@dwellet.fi (otsikoksi kohteen osoite).

Aseta ilmainen Vuokralaistutka, niin näet vuokralaisten tiedot,
jotka etsivät asuntoa alueellasi juuri nyt

Aseta vuokralaistutka

Syöttämällä paikkakunnan,
pinta-alan ja sähköpostisi,
Vuokralaistutka aktivoituu.

Ota rennosti

Vuokralaistutka työskentelee
puolestasi, ja etsii juuri sinulle
soveltuvia vuokralaisehdokkaita.

Tutustu alueesi asunnonhakijoihin

Saat sähköpostiisi kuvauksen
hakijoiden asunnontarpeesta
sekä elämäntilanteesta.

Toimme jokaisen vuokranantajan käyttöön työkalut, jotka aiemmin ovat olleet vain vuokravälittäjien etuoikeus. Haluamme tehdä asuntosijoittamisesta niin helppoa, että kuka tahansa pystyy siihen.

Yhteystiedot

Dwellet Oy
040 015 7732
info@dwellet.fi

Länsituuli 6
02100 Espoo

© Dwellet 2020