heinä 12, 2019

Vuokraaminen alaikäiselle

Tasaiseen tahtiin saamme yhteydenottoja, jotka koskevat mahdollisia esteitä asunnon vuokraamisesta alaikäiselle. Asunnon vuokraamisella alaikäiselle ei ole lainsäädännöllisiä esteitä, mutta muutama seikka täytyy ottaa huomioon vuokrasopimusta tehdessä, jotta se olisi pätevä. Kokosimme tärkeimmät niistä;

1. Huoltajien suostumus

Näistä ehdottomasti tärkein on huoltajien suostumus. Jotta vuokrasopimus on pätevä, tarvitaan sekä alaikäisen että tämän huoltajien allekirjoitus. Huoltajat voivat antaa suostumuksensa joko allekirjoittamalla vuokrasopimuksen tai erillisellä liitteellä. Tämä koskee myös yhteishuoltajuutta: molempien suostumus vaaditaan, vaikka eivät asuisi saman katon alla.

2. Alaikäinen vastuussa itse asunnosta

Huoltajien allekirjoitus vuokrasopimuksessa ei kuitenkaan velvoita heitä vuokran maksuun tai vastuuseen asunnosta, sillä vuokralainen on aina näistä itse vastuussa. Huoltajalla on mahdollisuus kirjata itsensä takaajaksi vuokrasopimukseen, mikäli halutaan myös huoltaja vastaamaan vuokranmaksusta sekä mahdollisista vahingoista.

Vuokravakuus

Vuokravakuuden tarkoitus on turvata vuokranantajaa ongelmatilanteiden syntyessä, esimerkiksi maksamattomat vuokrat tai asunnolle syntyessä vahinkoa. Vuokravakuutena toimii yleensä rahavakuus, jonka suuruus voi vastata enintään kolmen kuukauden vuokraa. Mikäli alaikäisellä vuokralaisella ei ole varaa maksaa vuokravakuutta kerralla, huoltajasta voidaan tehdä henkilötakaaja. Näissä tapauksissa luonnollisesti kannattaa tarkistaa myös takaajan luottotiedot. Henkilötakauksessa vuokrasopimukseen tulee kirjata erikseen lauseke, jossa henkilötakaaja sitoutuu omavelkaisesti takaamaan vuokrasopimuksen velvoitteet.

Näiden lisäksi huoltajien on myös mahdollista allekirjoittaa vuokrasopimus nimiinsä, ja maksaa vuokra, vaikka asunnossa asuisi heidän alaikäinen huollettava.

Hyvä vuokranantaja! Aseta maksuton Vuokralaisvahti,
ja pysyt jatkuvasti ajantasalla alueesi vuokralaistarjoomasta

Kiitos! Vuokralaisvahti alkaa nyt päivystää puolestasi. Tutustu Dwelletin palveluihin tästä

Kartoita alueesi kysyntää

Pysyt jatkuvasti ajantasalla
alueesi hakijakysynnästä
sekä muutostrendeistä.

Tutustu alueesi asunnonhakijoihin

Saat sähköpostiisi kuvauksen
hakijoiden asunnontarpeesta
sekä elämäntilanteesta.

Tee päätöksiä tiedolla

Vastaanota arvokasta
tietoa huoneenvuokralaista
vuokrauspäätöksien tueksi.

Toimme jokaisen vuokranantajan käyttöön työkalut, jotka aiemmin ovat olleet vain vuokravälittäjien etuoikeus. Haluamme tehdä asuntosijoittamisesta niin helppoa, että kuka tahansa pystyy siihen.

Yhteystiedot

Dwellet Oy
040 015 7732
info@dwellet.fi

Länsituuli 6
02100 Espoo

© Dwellet 2020