TOUKOKUU 05, 2018

Tarinamme

Henri Haaksiala Perustajaosakas, LVV
Dwelletin perustaminen on ollut mielenkiintoinen, vaiherikas ja haastava prosessi. Tämä on meidän tarinamme: Kaikki sai alkunsa jo vuosia sitten, kun Kimmo alkoi vuokravälittäjän työssään hahmottelemaan päässään mallia vuokravälitystavasta, jossa välittäjän työ -ja palkkiosuhde pohjautuisi tehokkuuteen ja laatuun, eikä samojen rutiinien turhiin toistoihin sekä välityspalkkioihin jotka määräytyvät “kuten aina on toimittu” -mallilla. Jo ensimmäisestä visiosta alkaen myös asukkaiden palveleminen sosiaalisesta asemasta riippumatta parhaalla mahdollisella tavalla on ollut prioriteettilistan kärjessä; meille tärkeitä kysymyksiä matkan varrella ovat olleet mm. uusien vuokralaisten asukasneuvonta, vuokravakuuksien tuoma kynnys ja sen vaikutus yksinhuoltajiin ja esim. opiskelijoihin sekä ”Asuminen palveluna”- ajattelutavan edistäminen.

Emme voi vielä sanoa, että julkaisemamme Dwellet 1.0 vastaisi täydellisesti näihin kaikkiin haasteisiin, vaan päinvastoin matka on vasta alussa. Edellisvuosien pohdiskelun, validoinnin ja viimeisen 6kk aika tehdyn intensiivisen tuotekehityksen tuloksena olemme ylpeitä voidessamme lanseerata uudenlaisen Vuokrauspalvelun. Tavoitteenamme on luoda jokaisesta toimeksiannosta ikimuistoinen asiakaskokemus molemmille vuokrasuhteen osapuolille.

Vastoin kansainvälistä trendiä

Vuokra-asuntomarkkinat ovat meille se juttu ja siksi haluammekin toimia nimenomaan tällä kentällä, joka koskee laajemmin tavallisia suomalaisia – siis myös sosiaalisesta asemasta riippumatta. Viimeaikoina kansainvälinen trendi on ollut, että välitysliikkeet, kiinteistönvälittäjät sekä alan startupit ovat lanseeranneet palveluita asunnon myynnin saralla, koska myyntitoimeksiannoissa puhutaan huomattavasti suuremmista välityspalkkioista. Uskomme kuitenkin, että myös vaihtuvuudeltaan suuremmalla vuokrausalalla pienemmätkin palkkiot riittävät kannattavan liiketoiminnan tekemiseen, kun tavoitteena on samalla helpottaa ihmisten arkea, eikä vain tavoitella miljoonia.

Uutta puhtia toteutukseen

Kesällä 2017 Kimmon visio sai uutta puhtia, kun Henri ja Niklas liittyivät tiimiin – Henri työpariksi ja Niklas neuvonantajaksi oman työnsä ohessa. Aloimme muovaamaan olemassa olevia visioita liiketoimintamalliksi; esittelimme idean ensimmäistä kertaa Startup Saunalla, Kiinteistöalan vuosiseminaarissa sekä joulukuussa suomen enkelisijoittajajärjestö FiBAN:n PitchFinland-tapahtumassa. Haluamme kiittää myös yrityskummien kautta saamaamme mentorointia, useita kymmeniä asuntorahasto -ja kiinteistöjohtajia, jotka varasivat kalenteristaan aikaa kuullakseen ja keskustellakseen näistä ideoista sekä LevelUp Startup Accelerator-ohjelman ihmisiä. Kuin myös jokaista kaveria, joka on antanut oman panoksensa palautteen muodossa.

Jos haluat tietää miten tarinamme jatkuu, ota meidät seurantaan sosiaalisessa mediassa, esim. Instagramissa.