kesä 15, 2018

Asunnon irtisanomisilmoitus

Tavanomainen vuokrasuhteen päättymissyy on vuokralaisen irtisanoutuminen asunnosta. Vuokralaisen ei tarvitse esittää perusteltuja irtisanoutumisen syitä, mutta vuokrasopimus tulee lain mukaan irtisanoa kirjallisesti sekä irtisanomisilmoitus toimittaa vastaanottajalle todisteellisesti.

Todisteellisella toimittamisella tarkoitetaan sitä, että irtisanomisilmoituksen vastaanottaminen voidaan varmistaa. Pelkkä lähetetty sähköposti ei siis kelpaa, kuten ei myöskään kirjattu kirje tai postiluukusta tiputettu ilmoitus. Vuokra-asunto tulee irtisanoa aina kirjallisesti molempien allekirjoituksineen – vuokralaisen ja vuokranantajan toimesta.

Vuokra-asunnon irtisanominen

Vuokralaisen irtisanomisaika on yksi täysi kalenterikuukausi, esimerkiksi tammikuun kolmantena päivänä irtisanotun asunnon asumisoikeus päättyy näin ollen helmikuun viimeisenä päivänä. Määräaikainen vuokrasopimus taas päättyy sopimuksen viimeiseen päivään ilman erillistä irtisanomista, ellei määräaikaisuutta jatketa. Määräaikaisen vuokrasopimuksen voi purkaa kesken sopimuskauden vain poikkeustapauksissa, kuten vuokralaisen välttämättömän toiselle paikkakunnalle muuton tai vuokranantajan äkillisen vuokrattavan asunnon käyttötarpeen vuoksi – eli toisin sanoen tilanteissa joita ei sopimusta tehdessä voitu ennakoida.

Irtisanomisperusteet

Vuokranantaja voi irtisanoa vuokrattavan asunnon esimerkiksi tarvitseassaan asunnon omaan tai sukulaisensa käyttöön. Jos vuokrasuhde on kestänyt yli vuoden, on irtisanomisaika kuusi kalenterikuukautta vuokranantajan irtisanoessa sopimuksen. Jos vuokrasuhde on lyhyempi, irtisanomisaika on kolme kalenterikuukautta – vuokralaiselle taataan näin riittävä aika uuden asunnon hankinnalle. Vuokrasopimuksen laiminlyöminen eli sopimusrikkomus antaa vuokranantajalle kuitenkin oikeuden päättää vuokrasuhde ennen irtisanomisajan täyttymistä. Vuokrasopimuksen purkaminen edellyttää lähtökohtaisesti kuitenkin aiemmin annettua varoitusta. Esimerkiksi vuokranmaksun laiminlyönti pidemmältä ajalta tai vaikkapa asunnon luovuttaminen vuokrasopimuksen ulkopuoliseen käyttöön ovat syitä, jotka oikeuttavat sopimuksen purkuun välittömästi.

Hyvä vuokranantaja! Aseta maksuton Vuokralaisvahti,
ja pysyt jatkuvasti ajantasalla alueesi vuokralaistarjoomasta

Kiitos! Vuokralaisvahti alkaa nyt päivystää puolestasi. Tutustu Dwelletin palveluihin tästä

Kartoita alueesi kysyntää

Pysyt jatkuvasti ajantasalla
alueesi hakijakysynnästä
sekä muutostrendeistä.

Tutustu alueesi asunnonhakijoihin

Saat sähköpostiisi kuvauksen
hakijoiden asunnontarpeesta
sekä elämäntilanteesta.

Tee päätöksiä tiedolla

Vastaanota arvokasta
tietoa huoneenvuokralaista
vuokrauspäätöksien tueksi.

Toimme jokaisen vuokranantajan käyttöön työkalut, jotka aiemmin ovat olleet vain vuokravälittäjien etuoikeus. Haluamme tehdä asuntosijoittamisesta niin helppoa, että kuka tahansa pystyy siihen.

Yhteystiedot

Dwellet Oy
040 015 7732
info@dwellet.fi

Länsituuli 6
02100 Espoo

© Dwellet 2020