SYYSKUU 05, 2019

Toimitusjohtajamme yrittäjätarina

Henri Haaksiala Perustajaosakas, LVV

Aloitin yrittäjänä yli 8 vuotta sitten ja jos freelancer-toiminta lasketaan, viettäisin tänään jo 10. yrittäjän päivääni. Näihin vuosiin on mahtunut monta mutkaa matkalle, mutta täytyy sanoa, että suurin muutos on ollut ravintoloitsijan mindsetin muuttaminen kasvuyrittäjyyteen. Ravintoloitsija on hullu, jos tuotteita ei inventoida tai henkilöstökustannuksia valvota suurennuslasilla. Sen sijaan kasvuyrittäjyyteen kuuluu aktiivinen kasvun hakeminen, eikä esim. Dwelletin ollessa toiminnassa vasta 15kk, kuulukaan liiketoiminnan olla voitollista. Kasvuyhtiössä kolme tärkeintä pointtia ovat myynti, myynti ja myynti.

Kasvuyrittäjänäkään en unohda sitä taustaa, josta itse aloitin yrittäjänä. Niin sanottu ”perusyrittäjyys” on äärimmäisen tärkeää yhteiskunnalle, vaikka se nykyisin helposti jää trendikkäiden startupien varjoon mm. mediassa. Merkittävä osa suomalaisista yrityksistä on yrittäjävetoisia ja yrittäjät ovatkin tärkeä työllistäjä. Ilman työtä meillä ei olisi asuntosijoittajia asiakkaina tai maksukykyisiä vuokraa maksavia vuokralaisia. Perusyrittäjä tekee ns. kädet savessa töitä asiakkaidensa ja henkilökuntansa kanssa, mutta he ovat juuri niitä, joita erilaiset lainsäätäjät eivät osaa huomioida ja jotka pitävät lomat viimeisenä, jos pitävät.

Oma tausta on sekoitus eri toimialoilta

Aloitin itse tapahtumajärjestäjänä, josta oli helppo siirtyä ravintola-alalle, jossa todella sai kirjaimellisesti tehdä töitä myös kädet ulosteessa. Ravintola-alan osaaminen ja tunteminen synnytti erilaisia tukipalveluita, kuten ruoka-annosten jakeluautoverkoston. Suurin uramuutos tapahtui 2017 Slushin yhteydessä, sillä jo kuukauden päästä käynnistin ensimmäisen sovelluskehityshankkeen julkisella Kira-digi rahoituksella. Erilaisten ideoiden validoinnin jälkeen päädyimme perustamaan Dwelletin toukokuussa 2018 ja nyt 15kk myöhemmin, olemme alkaneet kasvamaan yksittäisten asuntojen vuokrauksesta, tunnistettavaksi toimijaksi mm. rakennuttajien ja suurten vuokranantajien keskuudessa. Näyttää siltä, että 2019 on hyvä, mutta 2020 on meidän vuosi. Save the date, katsotaan mitä raportoitavaa 5.9.2020 tuo tullessaan.

Tsemppiä kaikille kollegoille ja yrittäjyydestä haaveileville haastaa harmaa arki – tervetuloa joukkoon!