HEINÄKUU 12, 2019

Heinäkuun markkinakatsaus

Henri Haaksiala Perustajaosakas, LVV

Arvoisa asuntosijoittaja,

Kiinteistönvälityksessä vallitsee nyt erikoinen ajanjakso, kun asuntokauppa käy matalilla kierroksilla, mutta samaan aikaan vuokranantajilla on vuoden kovin sesonki, ns. vuokranantajien superkuukausi. Opiskelijat ovat juuri saaneet ilouutisia ja suuntaavat uusille asuntomarkkinoille korkeakoulukaupungeissa, ja toisaalta lapsiperheet ajoittavat muuttonsa mielellään koulujen kesälomakaudelle. Valitettavasti elokuu pitää tammikuun lisäksi piikkipaikkaa avioerotilastoissa ja muodostaa myös akuutin tarpeen uusille vuokrakodeille – ja toisaalta vilkastuttaa kesän jälkeen myös asuntokauppaa..

Dwelletillä on varauduttu vuoden kovimpaan vuokraussesonkiin lisäämällä välittävän henkilöstön määrää ja tiimissämme työskentelee tällä hetkellä yhteensä jo seitsemän henkilöä. Tarjoamme ensimmäisenä Suomessa vuokravälityksen ns. kevytmallia, jossa asunnonomistaja ulkoistaa rutiinityövaiheet välittäjälle, mutta arvioi ja valitsee vuokralaisen itse esikarsituista hakijoista. Kevytmallissa työtehtävät omistajan ja asiakkaan välillä jaetaan uudella tavalla, joten mielestämme perinteinen palkkiomallikin on tullut tiensä päähän.

Yhtiömme on samaan aikaan teknologia-alan startup, joka kehittää sovelluksia vuokrausprosessin pullonkaulojen oikaisuun sekä laillistettu vuokravälitysliike, joka yhdistää asunnonhakijat ja vuokranantajat uudenlaisilla työkaluilla. Kesäkuussa Dwellet listattiin ensimmäistä kertaa Suomen sadan kuumimman startupin listalle ja jatkamme tinkimätöntä työtämme suomalaisen vuokra-asumisen kehittämiseksi tälle vuosituhannelle. Mielestämme myös vuokrakodit ansaitsevat tulla löydetyiksi modernein työkaluin!